30-11-2019 – Colts Oemoemenoe/Tovaal vs. HRC2

Een leuke wedstrijd, gewonnen, veel try’s, geen blessures en de complimenten van de tegenstander. Het Colts clusterteam Oemoemenoe/Tovaal speelde zaterdag 30 november 2019 in Goes tegen HCR2.

De warming-up kwam laat op gang, omdat de spelers nog wilden kijken naar het boeiende duel tussen de cubs van Oemoemenoe en Tovaal dat uiteindelijk met 7-12 werd gewonnen door Oemoemenoe. Het clusterteam kon starten met vijftien spelers, één meer dan een week geleden. Oem/Tovaal nam direct het initiatief en het duurde niet lang voor de eerste try kon worden gedrukt gevolgd door een conversion zodat het 7-0 was.

De spelers van Den Haag slaagden er echter in om al vrij snel ook hun eerste try te maken door te profiteren van een verdedigingsfout van het Zeeuwse team. Door goed samenspel lukte het Oem/Tovaal de kleine voorsprong met één try en een conversion verder uit te bouwen. Maar weer slaagde Den Haag erin om terug te komen. Tot aan de rust speelde Oem/Tovaal gedegen en lukte het om nog drie maal te scoren en verhinderden de spelers door dominant spel en goed verdedigingswerk dat Den Haag nog punten kon pakken. Wel viel op dat in het veld maar weinig werd gecommuniceerd, waardoor niet altijd voor de beste oplossing werd gekozen.

Na de rust lukte het Den Haag toch nog om tweemaal te scoren waardoor de spelers van HRC met één bonuspunt naar huis gingen. Maar de spelers van de thuisploeg scoorden ook meerdere keren, zodat de scheidsrechter de eindstand van 59-33 door kon geven aan de rugbybond.