02-03-2024 – Landelijke Mini dag Breda

Kwalificeren in Breda…..Van tevoren wisten we wie de eerste twee tegenstanders zouden zijn. Breda 1 bleek toch echt wel een maatje te groot. Maar, er is in de hele wedstrijd maar 1 scrum verloren gegaan. Onze voorwaartsen lieten zien erg goed opgelet te hebben de laatste trainingen. Onze backs stonden goed en er werd veel en duidelijk gecommuniceerd.

De tweede wedstrijd was een etalage match. Voorwaartsen stonden als een huis, scrums & rucks werden gewonnen en de bal ging erg snel de lijn in. Terechte overwinning.

De eerste kruisfinale op het allerlaatste moment verloren van Tilburg. Dat voelde even zuur. Daarna als laatste tegen een groot en sterk Roosendaal.

Helaas ook net iets feller en meer tackles dan Oemie.

Wat echt opviel was het doorzetten van iedereen. Ook al sta je achter, doorgaan. Weer om die bal vragen, achter je teamgenoot aan gaan, steunen waar nodig. Dit is ook opgevallen bij de andere teams en coaches. We hebben in 4 volledige wedstrijden 4 scrums verloren!!! Wat een power. Coaches andere clubs en refs waren onder de indruk en diverse malen complimenten over mogen ontvangen, net als over de mentaliteit van de mini’s. Doorgaan doorgaan doorgaan.

Een paar eenvoudige maar ozo belangrijke leermomenten rijker de tent weer ingepakt en terug naar Oemie. Dank jullie wel allemaal voor de power, inzet en inzicht.