29-9-2019 – Oemoemenoe D1 vs. REL/RCC Bekaro

Zondag 29 september 2019 mochten de dames naar Etten-Leur. Op voorhand wisten wij dat dit een andere wedstrijd zou gaan worden, dan vorige week. Tegen de dames van REL/RCC Bekaro moeten we altijd aan de bak! Coach Herbert sprak ons vlak voor wij het veld op liepen toe met de juiste woorden: “ik vertrouw in jullie,  meer dan jullie denken. Vertrouw ook in jezelf en in elkaar. Vecht voor jullie kleuren en jullie team”.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het gelijk aan! Eigenlijk hadden wij maar één taak: deze dames stoppen! Er werdt getackeld, gestreden en onze patronen gelopen. Toch wisten de dames van REL een paar keer door onze verdediging te komen in de eerste helft van de wedstrijd. In de 2e helft gaven de dames van Oemoemenoe nog een tandje bij. Wij waren duidelijk niet van plan de wedstrijd cadeau te geven. De verdediging ging steeds beter en ook aanvallend wisten de dames dichter bij de try lijn te komen. Door goed werk van de voorwaartsen wist onze fullback de bal achter de try lijn te drukken. Helaas werd de conversion gemist. Eindstand 25-5.

REL/RCC Bekaro is een gewaagde tegenstander en wij hebben een goede wedstrijd kunnen spelen, waarin wij ook weer veel hebben kunnen leren. Wij zijn trots op het team en onze nieuwe speelsters, die zich zondag ook echt hebben bewezen. De volgende wedstrijd is zondag 13 oktober 2019. Dan spelen wij een thuiswedstrijd tegen de dames van RC Delft. Kick-off 13.30u.